MBSR training Drenthe

8-daagse individuele Mindfulness Based Stress Reduction training (iMBSR)


Wat kun je verwachten?

Een Mindfulness Training in een groep te volgen heeft als voordelen dat je ervaringen met elkaar deelt, je je gesteund voelt door de groep en je elkaar motiveert. Daarbij is een groepstraining goedkoper dan een individuele training. Maar als je liever alleen traint, dan kun je een individuele Mindfulness Training volgen. Dat heeft als voordeel dat ik alle tijd voor jou heb en we persoonlijke kwesties kunnen opnemen in het programma. Verder plannen we de sessies samen zodat ze in de agenda passen. 


De 8-daagse individuele Mindfulness Training (iMBSR) is verspreid over 8 weken. Elke les duurt 2 uur en heeft een specifiek thema. Les 1: leven op de automatische piloot, les 2: omgaan met obstakels, les 3: grenzen leren kennen en les 4: het landschap van stress. les 5: uitdagingen bewust beantwoorden, les 6: gedachten zijn geen feiten, les 7: hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen, les 8: gebruiken wat je hebt geleerd. In de individuele Mindfulness Training is geen oefendag in stilte opgenomen. 


Waar nodig vullen we de lessen aan met persoonlijke kwesties. De laatste les staat in het teken van het verankeren wat je hebt geleerd. Tijdens de eerste les ontvang je een werkmap met de thema's, uitleg en huiswerk. Ook ontvang je een audiobestand (of een link) met begeleide meditaties om thuis te oefenen. 


Elke les oefenen we een of meerdere meditaties en bespreken we je ervaring. Tevens vertel ik over de werking van het brein en wat stress met je doet. Waar nodig exploreer ik samen met jou persoonlijke kwesties. Tijdens de duur van de individuele training is het de bedoeling dat je dagelijks mediteert. Dat vraag circa 45 minuten per dag. Je ervaringen registreer je in het werkboek. Je leert er veel van en je bouwt een mooi naslagwerk op.

Bij de Mindfulness training draait het niet om hoe goed je het doet. Je streeft nergens naar, maar ervaart hoe het is om zonder oordeel in het huidige moment te leven.     

Locatie
De training wordt gegeven in een ruimte op de begane grond (rolstoeltoegankelijk) in multifunctioneel centrum De Tille, Mej. A. Talmaweg 2, 9439 PE  Witteveen, Drenthe.
Als dat voor jou prettiger of makkelijker is, kun je de training ook thuis volgen. Voorwaarde hierbij is dat we niet gestoord worden tijdens de training. 

Investering
De investering voor de 8-daagse Individuele Mindfulness Training (iMBSR): € 650,- 

Bij de training inbegrepen: het werkboek, de audiobestanden, koffie, thee en water. Op mijn locatie zijn matjes, meditatiekussens en stoelen aanwezig. In verband met de hygiëne is het verplicht om een grote badhanddoek of deken mee te nemen om op het matje te leggen. Indien je wilt, kun je een fleece dekentje meenemen om jezelf toe te dekken bij een liggende meditatie of de eindontspanning. 

Intakegesprek
Voorafgaand aan de 8-daagse individuele Mindfulness Training (iMBSR), voeren we een intakegesprek in mijn praktijk. We maken kennis en je kunt vragen stellen. Samen kijken we dan of de training iets voor jou is en aansluit bij je verwachtingen. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend. 

Algemene voorwaarden

Bij aanmelding voor deze training gelden de algemene voorwaarden van Mindfuse. Zie ook de informatie bij 'Agenda'. 

Jimdo

You can do it, too! Sign up for free now at https://jimdo.nl/