MBSR training Drenthe

8-Daagse Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR) 


Wat kun je verwachten?
De training is opgebouwd uit acht dagen verspreid over acht weken. Elke les duurt 2,5 uur en draait om een specifiek thema. Les 1: leven op de automatische piloot, les 2: omgaan met obstakels, les 3: grenzen leren kennen,  les 4: het landschap van stress, les 5: uitdagingen bewust beantwoorden, les 6: gedachten zijn geen feiten, les 7: hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen en les 8: gebruiken wat je hebt geleerd. 

De lessen vullen elkaar aan en de laatste les staat in het teken van het verankeren wat je hebt geleerd. Tijdens de eerste les ontvang je een werkmap met de thema's, uitleg en huiswerk. Ook ontvang je een audiobestand met (of een link naar) begeleide meditaties om thuis te oefenen. 

Elke les oefenen we een of meerdere meditaties en bespreken we groepsgewijs je ervaring. Dat helpt je om inzicht te ontwikkelen en je leert er veel van, maar het is zeker geen verplichting. Ook hoef je tijdens een zitmeditatie niet als een Yogi in de lotushouding op een meditatiekussen te zitten. Je mag gewoon op een stoel mediteren als je dat prettiger vindt. Tevens vertel ik over de werking van het brein en wat stress met je doet. Tijdens de duur van de training is het de bedoeling dat je dagelijks mediteert. Dat vraagt circa 45 minuten per dag. Je ervaringen registreer je in het werkboek. Je leert er veel van en je bouwt een mooi naslagwerk op. Om elke deelnemer evenredig veel aandacht te kunnen geven, werk ik alleen met kleine groepen. Per training bestaat de groep dan ook uit maximaal acht  deelnemers.

Bij de Mindfulness training draait het niet om hoe goed je het doet. Je streeft nergens naar, maar ervaart hoe het is om zonder oordeel in het huidige moment te leven.       
 

Locatie
De training wordt gegeven in een ruimte op de begane grond (rolstoeltoegankelijk) in multifunctioneel centrum De Tille, Mej. A. Talmaweg 2, 9439 PE  Witteveen, Drenthe.

Investering
De investering voor deze 8-daagse Mindfulness Training is € 399,- per persoon. Hierbij is inbegrepen: het werkboek, de audiobestanden, koffie, thee en water. 

Matjes, meditatiekussens en stoelen zijn aanwezig. In verband met de hygiëne is het verplicht om een grote badhanddoek of deken mee te nemen om op het matje te leggen. Indien je wilt, kun je een fleece dekentje meenemen om jezelf toe te dekken bij een liggende meditatie. 

Intakegesprek
Voorafgaand aan de training, voeren we een intakegesprek in mijn praktijk. We leren elkaar kennen en je kunt vragen stellen. Samen kijken we dan of de training iets voor jou is en aansluit bij je verwachtingen. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend.

Algemene voorwaarden

Bij aanmelding voor deze training gelden de algemene voorwaarden van Mindfuse. Zie ook de informatie bij 'Agenda'.